Noile modele de iPhone, Xs, Xs Max și Xr, nu vor mai fi vândute cu adaptor pentru căști. Până acum, Apple includea în cutie, gratuit, și un conector Lightning - jack, esențial pentru cei care doreau să folosească la iPhone căști obișnuite.

Astfel, utilizatorii vor fi nevoiți să utilizezi căști wireless AirPods, căștile EarPods de la Apple, cu cablu Lightning, sau să cumpere separat un adaptor Lightning - jack. Acesta costă aproximativ 9 dolari.

Cablul Lightning a fost introdus împreună cu iPhone 7, când Apple a eliminat mufa de 3,5 mm pentru căști. Tot de atunci, Apple oferea gratuit în cutie și un adaptor, pentru cei care doreau să folosească un alt tip de căști la iPhone.

Acest adaptor permitea conectarea unor căști obișnuite la mufa Lightning de la iPhone, care a înlocuit clasica mufă de 3,5 mm.

Decizia Apple de a nu mai oferi gratuit acest adaptor a stârnit deja critici, mai ales că noile modele de iPhone sunt oricum destul de scumpe.

Din păcate însă, cei care vor cumpăra noile telefoane vor plăti în plus și pentru un alt accesoriu, nu doar pentru adaptorul de căști. Este vorba de încărcătorul rapid, care nu este oferit gratuit. 

Chiar dacă noile modele au integrat un sistem de încărcate rapidă, ele sunt vândute cu un încărcător obișnuit.

Astfel, cei care vor încărcare rapidă trebuie să cumpere un încărcător special, care costă aproape 49 de dolari, plus un cablu USB-C-Lightning, care costă încă 19 dolari.

În total, ei vor plăti în plus 68 de dolari, dacă vor ca noul lor iPhone să se încarce la 50% din capacitatea bateriei în doar 30 de minute.