Un exemplu vine de la compania HMD, care a anunțat recent două telefoane simple și accesibile din gama Nokia: 220 4G și Nokia 105.

Nokia 220 4G rămâne aproape de formula originală Nokia 220, telefon lansat pe piață în 2014. Este dotat cu o nouă aplicație de browser pentru social media și știri și oferă unele dintre jocurile clasice într-un format de 16 milioane de culori. Bineînțeles, vine cu Snake preinstalat și poți cumpăra ușor Ninja UP! și Tetris.

Telefonul este realizat din policarbonat și funcționează cu dublu SIM (nano + mini), are o camera foto cu bliț și revitalizează și funcția de radio FM. Bateria are o capacitate de 1.200 mAh și se încarcă prin portul USB.

Producătorul promite o autonomie de 27 de zile în standby și până la 6 ore de utilizare continua. Noua versiune 4G a lui Nokia 220 costă 39 de euro și este disponibilă în variantele „Black” și „Mint Blue”.

Deși Nokia 105 te poate face să crezi că este exact la fel cu modelul omonim (lansat în 2017), datorită designului similar și absenței camerelor foto, acesta este, cu siguranță, mai accesibil.

Poate încorpora până la 2000 de contacte și 500 de SMS-uri și, desigur, este prevăzut cu o lanternă LED, pe care o poți porni cu un dublu click pe butonul „Up”.

Specificațiile includ și capabilități dual SIM, o baterie de 800 mAh, port micro USB și o mufă jack de 3.5mm. Varianta 2019 a lui Nokia 105 oferă și posibilitatea ascultării de radio FM, dacă utilizatorul conectează la aparat setul de căști.

Dispozitivul este disponibil în versiunile de culoare „Blue”, „Black” sau „Pink” și costă doar 13 euro. Cele două modele pot fi găsite pe piața din Europa.