Apple anunta iOS 6, o noua versiune a sistemului de operare mobil pentru iPhone, iPad si iPod touch. iOS 6 vine cu peste 200 de caracteristici noi printre care noi harti si facilitati de navigare, noi functii pentru Siri, aplicatie Facebook integrata, Shared Photo Streams, Passbook, Safari, FaceTime etc.

Maps - iOS 6 are noi harti actualizate si o serie de noi functii. Noile harti sunt mult mai detaliate datorita elementelor de grafica vectoriala. Printre noile facilitati regasim un modul de navigatie turn-by-turn, vizualizare 3D interactiva (Flyover), informatii despre trafic in timp real etc.

Siri - aplicatia este disponibila si pe Noul iPad, la fel ca pe iPhone 4S. Asistentul de comenzi vocale permite aflarea ultimelor rezultate sportive, actualizarea statusului de pe Facebook, postarea unul mesaj pe Twitter sau pornirea unei aplicatii.

Facebook - aplicatia integreaza alte facilitati iOS 6 precum Siri, Photos, Safari si Maps. Spre exemplu daca unul dintre prieteni isi actulizeaza data nasterii pe Facebook, aceasta informatie se updateaza si in calendarul din iOS.

Shared Photo Streams - cu peste 125 de utilizatori pe iCloud, Apple introduce un nou mod de partajare a fotoghrafiilor pe dispozitivele cu sistem de operare iOS si Mac OS. Prietenii pot lasa comentarii in dreptul fiecarei fotografii sau pot da Like.

iOS 6 vine si cu multe alte facilitati precum: Passbook - o aplicatie utila in loc de card de acces, Safari - cel mai popular browser mobil la nivel mondial, FaceTime - aplicatie pentru apelurile prin retelele mobile, VIP Mailbox - vizualizarea rapida mesajelor de la anumite persoane etc.

iOS 6 va fi disponibil din toamna acestui an pentru iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, Noul iPad, iPad 2 si iPod touch (a 4-a generatie). Varianta beta iOS 6 SDK poate fi descarcata de pe site-ul Apple.


Download iOS 6 SDK beta: https://developer.apple.com/technologies/ios6/

Sursa: Apple