AVAST Software a lansat noua versiune AVAST Antivirus 8, care introduce tehnologii noi pentru detectarea proactiva a amenintarilor si imbunatatiri ale celor existente. 

Noile tehnologii includ cautarea automata a amenintarilor de tip Malware si identificarea rapida a fisierelor in timp real, folosind baza de date cloud AVAST. Noul motor de detectie dinamic cu facilitatea AutoSandboxTM permite analizarea fisierelor suspicioase intr-un mediu izolat, inainte ca acestea sa se execute pe sistemul utilizatorului. 

Printre inovatiile acestei versiuni se afla si noul sistem intern, numit Evo-Gen, care asigura detectarea automata pentru generatii intregi de malware. „Noul nostru sistem Evo-Gen ajuta la crearea mult mai eficienta a definitiilor de virusi care protejeaza impotriva unui larg numar de malware, incluzand amenintari malware necunoscute de tip zero-day fara riscul de a genera alarme false”, spune Ondej Vlcek, CTO AVAST. 

Printre noile facilitati ale versiunii se afla Software Update, care ajuta utilizatorul sa fie la zi cu toate update-urile necesare; Browser Cleanup, un nou modul AVAST pentru dezinstalarea si dezactivarea programelor sau aplicatiilor nedorite folosite in navigatoarele de internet; Remote Assistance, care permite obtinerea de ajutor de la distanta. In plus, noua interfata Touch promite sa fie mai simpla si intuitiva, si este disponibila in 42 de limbi. 

AVAST poate fi utilizat atat in versiunea gratuita, cat si in cea business. Antivirusul este folosit de peste un milion de oameni in Romania, unde este distribuit de catre Easy Media.