Specialistii romani in solutii antivirus de la Bitdefender isi completeaza vitrina cu inca un premiu, oferit de aceasta data de institutul german independent AV-TEST produsului Bitdefender Internet Security 2013. Asadar, in primele saptamani ale acestui an, romanii au obtinut cate un trofeu de la fiecare dintre cele mai importante laboratoare de testare din lume.

Distinctia oferita de AV-TEST vine la scurt timp dupa ce Bitdefender a fost declarat ’Produsul anului’ de catre AV-Comparatives, o alta instututie idependenta de evaluare, care isi are sediul in Austria.

Premiul Best Repair 2012 acordat acum lauda eficienta softului romanesc in detectarea pericolelor informatice si in curatarea sistemul. Unul dintre elementele-cheie analizate in teste a fost capacitatea antivirusului de a bloca amenintarile ce preiau controlul complet asupra PC-ului si raman nedetectate de administrator.

"Intr-una dintre cele mai complexe testari realizate vreodata, Bitdefender s-a dovedit a fi cel mai bun antidot impotriva infectiilor informatice. Compania a reusit o sa obtina performante excelente cu tehnologia sa de refacere a sistemelor infectate – Bitdefender este liderul global in lupta cu virusii’", spune Andreas Marx, CEO la AV-TEST.

In decembrie 2012, Bitdefender s-a remarcat, de asemenea, in evaluarile AV-TEST cu suita 2013. Bitdefender Internet Security 2013 s-a clasat pe primul loc in testele institutului german, obtinand 17 puncte din 18 posibile.

"Lucram permanent in laboratoarele Bitdefender pentru a dezvolta tehnologii inovative si performante care sa ne mentina in fruntea industriei noastre. Abordarea creativa a echipei si munca noastra constanta de a ne autodepasi ne-au ajutat foarte mult in ultimii ani", spune Viorel Canja, seful laboratoarelor Bitdefender.