Cei care si-au instalat Windows 8 sau Windows 8.1 s-au lovit in primele lor experiente cu noul sistem de operare de o problema pe cat de banala, pe atat de complicata: de unde inchid calculatorul. Pe YouTube au aparut o multime de tutoriale care prezinta rezolvari la aceasta problema, iar cea mai simpla este combinatia de taste Alt+F4.

Resetul si Shutdown au fost ascunse undeva in setarile din bara de Charm-uri, si foarte putini utilizatori s-ar fi gandit sa le caute acolo. Acum, la noul Update 1 de la Windows 8.1, s-ar parea ca utilizatorii vor putea sa isi inchida mai usor calculatoarele, potrivit unui site rusesc.

Optiunile de Shutdown si Restart apar acum in coltul din stanga sus al ecranului.

O alta schimbare importanta tine de dale, acele dreptunghiuri colorate din interfata principala a sistemului de operare. S-ar parea ca putem face click dreapta pe acestea pentru a le redimensiona sau dezinstala. Pare o schimbare minora, insa este pe placul utilizatorilor carora interfata cu dale li se parea greoaie.

Update-ul 1 de la Windows 8.1 se axeaza pe imbunatatirea experientei utilizatorilor. Acest update ar urma sa apara pe data de 11 martie.