Reuters anunta ca zilele lui Bill Gates ca sef la Microsoft sunt numarate. Mai multi investitori isi doresc ca acesta sa-si dea demisia. Trei dintre cei 20 de investitori din companie (au cerut sa ramana anonimi), care detin in jur de 5% din actiunile Microsoft cumulat, cred ca Bill Gates ii va face probleme noului presedinte si ca il va impiedica pe acesta sa faca 'schimbari substantiale' in compania pe care Bill Gates a fondat-o in urma cu 40 de ani.

Bill Gates detine in continuare in jur de 4,5% din actiunile companiei si este destul de putin implicat in viata de zi cu zi a companiei din 2000 cand l-a numit pe Steve Ballmer ca CEO iar din 2008 s-a concentrat pe Fundatia Bill si Melinda Gates.

Valoarea companiei este in continuare una imensa, de 249 de miliarde de dolari, dar reprezinta aproape jumatate fata de cat era in 1999. In urmatoarele 12 luni, Ballmer va parasi pozitia de CEO iar o comisie din care va face parte si Bill Gates va numi un succesor.

Cei de la Reuters sustin ca reprezentantii Microsoft au refuzat sa comenteze pe marginea zvonurilor, insa informatiile despre plecarea lui Bill Gates risca sa afecteze compania avand in vedere ca acesta este cu siguranta unul dintre cele mai influente personalitati care au ajutat la progresul tehnologic in ultimele decenii