Internet Explorer ramane browserul preferat al utilizatorilor de PC-uri, fiind folosit de 56,15% din acestia, potrivit satisticilor publicate la 1 iulie 2013. Cea mai noua versiune a browserului de la Microsoft, Internet Explorer 10, a crescut cu peste 4% in ultimele 3 luni, pana la o cota de piata de 13,52%. 

Internet Explorer 10 poate fi downloadat aici, si merge atat pe calculatoarele cu Windows 8, cat si pe cele cu Windows 7.

Aceasta versiune a browserului vine cu imbunatatiri majore fata de cea precedenta. Internet Explorer 10 este nu doar mai rapid, ci si mai stabil decat editia IE 9. Iar multi dintre specialistii in securitate informatica au declarat chiar ca softul este cel mai stabil dintre toate numele grele ale industriei.

Internet Explorer 10 are mai multe caracteristici care te ajuta sa ai un plus de rapiditate atunci cand lucrezi la calculator. Practic, orice iti doresti sa faci pe web este la o atingere distanta. Filele browserului, butoanele si barele de instrumente sunt acolo doar cand ai nevoie de ele. In rest, se fac nevazute, pentru a nu te incomoda. Site-urile pe care intri des pot fi fixate la ecranul Start, astfel ca iti va fi simplu sa le gasesti.

Internet Explorer 10 este optimizat pentru ecranele touch, insa vei putea folosi browserul elegant si usor chiar si de pe un desktop sau laptop cu display obisnuit.

 

Ai totul la un click distanta

Vei ajunge la bara de adrese daca deschizi Internet Explorer si tragi cu degetul in jos, incepand de sus, sau dand click dreapta. Ea apare in partea de jos a ecranului, iar bara de file in sus. Cu un click pe bara de adrese, obtii site-urile pe care intri des, site-urile fixate si site-urile preferate, pentru un acces rapid. De asemenea, in aceasta bara poti tasta un cuvant sau o adresa. Imediat dupa ce incepi sa tastezi, vei vedea cum softul iti afiseaza posibile rezultate, mai exact site-urile pe care le-ai vizitat anterior si pe care s-ar putea sa iti doresti, acum, sa le accesezi.

Cu Internet Explorer 10 poti sa iti configurezi pagina de pornire, care sa se incarce de fiecare data cand deschizi programul. Totul se face extrem de simplu. Deschizi Internet Explorer si dai click pe Instrumente. Sub fila General, introduci adresa paginii de pornire si dai click pe Se aplica. Dupa ce repornesti Internet Explorer, vei vedea ca modificarea intra in actiune. Poti se da nu doar o pagina, ci mai multe file, care sa ti se deschida automat la pornirea browserului.

Internet Explorer 10 iti permite sa iti alegi cum vrei sa vezi site-urile preferate, ca sa ajungi mai repede la ele. Exista 3 metode de stocare si organizare a site-urilor preferate:

  • Fixare la Start. Fixeaza site-uri la ecranul Start pentru acces instant si notificari.
  • Site preferat. Adauga site-uri la preferinte si sunt disponibile oriunde in Internet Explorer. 
  • Aplicatie. Unele site-uri au aplicatii pe care le poti instala, care ofera o noua modalitate de a te bucura de continut.

Securitate

Internet Explorer 10 vine cu imbunatatiri si pe partea de securitate. Browserul asigura o mai buna protectie in fundal, dar si o grija deosebita pentru confidentialitatea datelor.

Exista cateva masuri simple pe care le poti lua:

Rasfoieste InPrivate. Browserele stocheaza informații, de exemplu istoricul de cautare. Cand utilizezi o fila InPrivate, elementele precum parole, istoricul de cautare si istoricul paginilor web sunt sterse cand inchizi fila. Deschide o fila InPrivate noua, atingand sau facand clic pe butonul Instrumente pentru file, apoi atingand sau facand clic pe Fila InPrivate noua.

Stergerea istoricului de navigare. Din butonul Setari, atinge sau fa click pe Optiuni internet, apoi pe Stergere. Aceasta goleste istoricul paginii web, toate parolele salvate, fisierele temporare si modulele cookie care au fost colectate in timpul navigarii.

De asemenea, Filtrul SmartScreen si antetul Do Not Track (Nu monitoriza) sunt activate cu usurinta in Internet Explorer 10. Do Not Track (Nu monitoriza) trimite un semnal la site-urile web ca preferi sa nu aiba informatii colectate despre vizita ta. SmartScreen Filter intra in actiune atunci cand un site pare suspect si probabil nu ar trebui sa descari aplicatii de pe acesta sau sa furnizezi informații personale sau despre contul tau