Specialistul in softuri antivirus John McAfee, cautat de autoritatile din Belize in legatura cu moartea unui vecin de-ai sai, ar fi fost capturat la granita acestei tari cu Mexic. Reusise sa se ascunda de autoritati saptamani la rand.

Blogul lui McAfee, in varsta de 67 ani, a anuntat ca a fost prins, insa acest lucru nu a fost confirmat si de autoritati.

"Am primit o informatie neconfirmata potrivit careia John McAfee a fost capturat la granita dintre Belize si Mexic", scrie blogul sau, whoismcafee.com.

Site-ul a fost lansat de McAfee pentru a lupta impotriva acuzatiilor, numite de el gresite, formulate de autoritati si de presa, potrivit carora informaticianul si-ar fi ucis vecinul. Oamenii legii susin ca nu vor decat sa il interogheze pe McAfee.

Gizmodo scrie ca specialistul in softuri antivirus si-ar fi pregatit mai multe postari pentru blogul sau, postari care sa-i ajunga timp de un an, in cazul in care va ajunge in mainile agentilor.

Potrivit Frace Presse, care citeaza surse din cadrul Ambasadei Americane din Belize, ar exista persoane apropiate lui McAfee in orasul Carmelita, regiunea San Pedro, care ar fi spus ca informaticianul nu ar fi fost capturat. Iar un purtator de cuvant al politiei ar fi declarat ca nu detine informatii referitoare la un posibil arest.