Compania Microsoft a recunoscut ca Windows 10 se descarca pe calculatoarele utilizatorilor chiar daca ei nu cer asta explicit. Publicatia Inquirer a primit o sesizare de la un cititor care a spus ca a gasit un folder cu noul sistem de operare pe calculatorul lui chiar daca nu si-a rezervat o copie de Windows 10.

Persoana respectiva nu si-a dorit sa faca upgrade-ul, insa a descoperit o imagine a noului sistem de operare pe calculator.

Utilizatorul spune ca a gasit un folder mare numit $Windows.~BT. "Am crezut ca Microsoft spunea ca acest upgrade este optional. Daca e-asa, de ce e impins pe atat de multe calculatoare care nu si-au rezervat o copie si de ce incearca iar si iar sa se instaleze?", se intreaba userul.

El spune ca mai stie inca doua persoane care au patit acelasi lucru. "[Windows 10] nu doar ca se descarca, dar incearca sa se instaleze de fiecare data in calculatorul e pornit", spune el.

Inquirer i-a intrebat pe cei de la Microsoft ce se intampla. Compania se laudase anterior ca Windows 10 se afla pe 75 de milioane de calculatoare dupa prima luna, sistemul de operare aflandu-se pe locul 4 dupa cota de piata, dupa Window 7, 8.1 si XP. 

"In cazul indivizilor care au decis sa primeasca update-uri automate prin Windows Update, ajutam ca aceste calculatoare sa fie pregatite pentru Windows 10 descarcand fisierele de care au nevoie in caz ca vor sa faca update", spune Microsoft. "Cand upgrade-ul este gata, clientului ii va aparea un mesaj de instalare Windows 10 pe dispozitiv"