Natalie Ayres, una dintre cele mai vechi angajate de la Microsoft, ar fi fost platita cu peste un milion de lire sterline ca sa accepte o decizie controversata, care tine de discriminarea femeilor. 

Femeia a lucrat 15 ani in cadrul firmei, timp in care a urcat treapta cu treapta. In 2006, cand directorul pe Marea Britanie, Alistair Baker, si-a dat demisia, ea era considerata favorita la functia lui. Spre uimirea tuturor, insa, in locul lui Baker a fost pus in functie directorul Microsoft Africa de Sud, Gordon Frazer. In acel moment, femeia a acceptat sa plece de la Microsoft nu inainte insa de a semna o hartie prin care se obliga sa nu spuna nimic despre motivele plecarii ei.

Situatia a generat o stare de nervozitate in randul angajatilor Microsoft, care sustin ca Ayres a fost discriminata. "Ei (n.r. managementul) nu urmeaza intru totul procedura si daca fata ta nu se potriveste, suferi. E un club al baietilor. Singurul mod prin care poti progresa peste un anumit nivel este sa devii un barbat in haine de femeie", a declarat o sursa pentru The Telegraph.

Atat Microsoft, cat si Ayres au refuzat sa comenteze informatia.

Sursa: The Telegraph

 

Citeste si:

Windows 8 incinge fibra optica! Userii rup netul in doua ca sa puna mana pe el

Microsoft pune la bataie un premiu de 200.000 dolari. Ce sa faci ca sa il castigi

Cele mai noi informatii despre telefoane