Compania Microsoft e dispusa sa puna pe masa 200.000 dolari pentru cel care vine cu o idee ce poate revolutiona securitatea calculatoatoarelor. Premiul cel mare se va decerna anul viitor la evenimentul Black Hat USA si poate fi acordat unei persoane sau unei echipe care vine cu cea mai buna tactica defensiva impotriva hackerilor.

Oficialii companiei au creat acest concurs pentru "a genera noi idei pentru o abordare desensiva a securitatii calculatoarelor". Cel mai bun proiect va incasa 200.000 dolari, iar locul doi se va alege cu un premiu de 50.000 dolari. A treia cea mai valoroasa idee va obtine un abonament la MSDN Universal in valoare de 10.000 dolari, care asigura accesul la Visual Studio 2010 si la celelalte platforme Microsoft pentru programare si testare.

In ultima perioada, atacurile informatice au fost tot mai multe si mai puternice. Ieri au fost date publicitatii informatii privind cel mai periculos de pana acum, in care hackerii au spionat calculatoarele Guvernului SUA si ONU timp de 5 ani

Competitia Microsoft ii provoaca pe expertii in securitate sa vina cu o idee care sa previna exploatarea vulnerabilitatilor de memorie. Criteriul dupa care vor fi jurizate proiectele este inovatia, potrivit companiei.

Sursa: TheNextWeb