Microsoft a anuntat in urma cu cateva zile o noua versiune a sistemului de operare mobil Windows Phone 8. Multi dintre utilizatorii telefoanelor cu Windows Phone 7.5 Mango sau chiar cei cu WP 7 care si-au facut update la WP 7.5, vor afla cu dezamagire ca nu isi vor putea actualiza sistemul de operare cu ultima versiune WP 8.

Desi interfata seamana destul de mult, Windows Phone 8 a fost reconstruit diferit fata de versiunea anteriora. Windows Phone 8 are la baza acelasi cod ca si Windows 8. "Inainte aveati telefoane care puteau rula aplicatii, acum aveti calculatoare care pot efectua apeluri telefonice", a declarat Greg Sullivan, Senior Marketing Manager in cadrul companiei Microsoft. "Avem o diferenta fundamentala din punct de vedere al arhiecturii", a mai adaugat Sullivan.

Windows Phone 7 a fost lansat in urma cu doi ani pentru telefoane precum HTC, Dell, Samsung si LG. Incepand cu 2011, Nokia s-a alaturat Microsoft, prin lansarea gamei Lumia cu Windows Phone 7.5 Mango. Anul trecut au fost lansate Lumia 800 si Lumia 710, iar la inceputul acestui an, Lumia 900 si Lumia 610.

Pentru modelele cu WP 7, Microsoft va mai acorda suport doar pentru urmatoarele 18 luni. O versiune intermediara, Windows Phone 7.8, ce va arata aproape la fel cu Windows Phone 8, va putea fi instalata pe telefoanele actuale.


Sursa: mashable