Aplicatia interactiva 3D "Eyes on the solar System" combina tehnologia jocurilor pe calculator cu datele NASA, pentru a crea un mediu prin care utilizatori sa poata calatori virtual cu navele spatiale si explora cosmosul. Grafica si informatiile despre pozitia planetelor si manevrele navelor spatiale sunt din datele misiunilor spatiale actuale.

"Este pentru prima data cand publicul poate vedea intregul Sistem solar si misiunile noastre miscandu-se impreuna in timp real", a declarat Jim Green, unul din directorii NASA. "Acest fapt demonstreaza misiunea continua a NASA de a pune datele stiintifice la dispozitia tuturor celor interesati."

Mediul virtual utilizeaza un modul specific jocurilor pe calculator pentru a arata modelele de planete, luni, asteroizi, comete si nave spatiale, miscandu-se prin sistemul nostru solar. Cu ajutorul tastaturii si a mouse-ului, utilizatorii pot naviga prin spatiu si pot explora orice li se pare interesant. Pentru a deschide aplicatia web, trebuie instalat "Unity Web Player", plug-in pentru browser-ul internet.

Utilizatorii pot experimenta misiunile in timp real, dar si calatori in timp cu "Eyes on the Solar System". Aplicatia foloseste datele NASA din 1950 pana in prezent, dar si a proiectelor ce vor avea loc pana in anul 2050.Download plug-in si lansare aplicatie: http://solarsystem.nasa.gov/eyes/

Sursa: nasa.gov


Citeste si:

Epoca robotilor a inceput! La Internet sunt conectate mai multe aparate decat oameni. EXCLUSIV

Omul robot! Un barbat vede cu un ochi electronic. VIDEO

Hainele noastre se vor incarca de la soare