Noul Office 2016, lansat astazi de Microsoft, n-aduce prea multe schimbari vizuale, insa vine cu schimbari importante de substanta, care ne promit sa lucram mai bine in echipa - un must al organizatiilor moderne.

Pachetul este gandit pentru a se integra perfect in Windows 10, iar doritorii pot beneficia chiar si de un nou Office 365.

Office 2016 e disponibil in 47 de limbi si functioneaza si cu Windows 7, Windows 8 sau 8.1. Incepand de marti, abonatii Office 365 pot alege sa descarce noile aplicatii Office 2016 ca parte a abonamentului lor.

Aplicatiile Office 2016 simplifica colaborarea si elimina obstacolele din calea succesului echipei: 

Noua suita aduce functia de co-editare in Word, PowerPoint si programul OneNote pentru desktop, inclusiv editare in timp real in Word, care va permite sa vizualizati completarile colegilor in timp ce acestia le realizeaza. 

Integrarea Skype in aplicatiile Office Online precum si in numeroase alte aplicatii client va permit sa trimiteti mesaje instant, sa partajati ecranul, sa comunicati sau sa efectuati apeluri video chiar din interiorul documentelor. 

De asemenea, Office 365 Groups sunt acum o parte integrata din aplicatia client Outlook 2016 si sunt disponibile pe dispozitivul mobil preferat prin aplicatia Outlook Groups, livrand o experienta de echipa uniforma la nivelul intregii suite. 

Mai mult, vor fi lansate in curand si noi solutii Office 365 gandite pentru a facilita o mai buna colaborare:

Office 365 Planner ajuta echipele sa-si organizeze activitatea, oferindu-le posibilitatea de a crea noi planuri, de a organiza si atribui sarcini, de a stabili termene limita si de a-si actualiza statusul cu ajutorul dashboad-urilor  vizuale si notificarilor prin email. Aplicatia Planner va fi disponibila in format preview pentru clientii Office 365 First Release incepand cu trimestrul urmator. 

Spre finalul acestei luni vor fi introduse actualizari noi importante pentru OneDrive pentru Business in materie de sincronizare, browser, servicii mobile, control IT si experiente dedicate dezvoltatorilor de aplicatii. Clientul de sincronizare de generatie viitoare pentru Windows si Mac le va oferi utilizatorilor finali o experienta imbunatatita, siguranta si optiuni sporite de sincronizare, precum si dimensiuni de fisiere si limite de volum mai mari. 

Dezvaluit in acest an, GigJam este de astazi disponibil si in varianta preview privat, urmand sa fie integrat in suita Office 365 in 2016. GigJam ofera o metoda noua si fara precedent de realizare a sarcinilor si de transformare a proceselor business pentru echipe, eliminand barierele dintre dispozitive, aplicatii si utilizatori. 

Suita Office 2016 integreaza functii inteligente pentru a va ajuta sa lucrati mai rapid si mai usor. 

Outlook 2016 ofera cel mai inteligent inbox de pana acum, cu functie de cautare extrem de rapida si eliminare automata a emailurilor cu prioritate redusa. Toti cei introdusi in campul To: (Catre) vor avea accesul corespunzator la documente prin optiuni de atasare moderne, stocate in cloud. 

Tell Me va ajuta sa gasiti rapid functia sau comanda Office necesara, iar Smart Lookup completeaza documentele dvs. cu informatii direct de pe internet. 

Excel 2016 include acum functia integrata de publicare in Power BI si noi variante de grafice moderne care va vor ajuta sa valorificati datele dvs.

Lista de documente recent utilizate va permite sa continuati exact de unde ati ramas, migrand in orice dispozitiv pe care il utilizati, fie ca lucrati in Office Online, aplicatiile Office Mobile sau aplicatiile desktop Office 2016. 

Aplicatiile Office 2016 oferite in cadrul pachetului Office 365 livreaza noi capabilitati care asigura securitate si protectie sporite pentru date:

Functia Data Loss Prevention integrata in Word, PowerPoint, Excel si Outlook reduce semnificativ riscul de scurgeri de date confidentiale, oferind instrumente dedicate administratorilor IT pentru gestionarea politicilor de editare a continutului si de partajare a documentelor.

Functia de Autentificare Multi-factor asigura acces securizat la continut atunci cand nu sunteti conectat la reteaua companiei. 

Functia Enterprise Data Protection va fi disponibila pentru aplicatiile Office Mobile pentru Windows 10 spre finalul acestui an, iar pentru aplicatiile desktop la inceputul anului urmator, permitand partajarea sigura a continutului in interiorul organizatiei dvs.