Compania Microsoft ar trebui sa termine, in cateva zile, munca la update-ul Windows 8.1. Intre timp, o varianta aproape finala a softului a aparut online, astfel ca ne putem face o idee despre imbunatatirile pe care le va contine Windows 8.1.

Buildul 9741 cuprinde cateva schimbari care sugereaza faptul ca producatorul s-a gandit sa le faca utilizatorilor viata mai usoara si a ascultat parerile acestora. Windows 8.1 va fi mai usor de utilizat, gratie unor imbunatatiri destinate atat celor care folosesc sistemul de operare pe gadgeturi cu ecran touch, cat si celor care au nevoie de un mouse si de o tastatura, scrie TheVerge.

De asemenea, la Windows 8.1 se modifica felul in care meniurile lucreaza, iar userii vor fi incurajati sa descopere noul mediu de lucru prin intermediul unor sfaturi de tipul Tips & Tricks, care le vor fi afisate.

Ca noutate este si sirul de 3 punctulete care, exact ca in cazul Windows Phone, aduce in fata bara de aplicatii cu setarile aditionale si optiunile din aplicatiile principale.

Si aplicatia de Mail a fost imbunatatita, permitand acum, printr-o bara, un acces rapid la categorii, foldere si contacte favorite.