Vorbim despre Windows 8 App Store, un serviciu prin care utilizatorii de Windows 8 isi vor putea descarca aplicatii pentru calculatorul, laptopul sau tableta lor.

Acest nou serviciu nu vine insa cu vesti bune numai pentru utilizatori, ci si pentru dezvoltatorii de aplicatii. Business Insider scrie ca dezvoltatorii de aplicatii pentru Windows 8 vor putea dezvolta servicii pentru acest nou sistem de operare pe care le vor scoate la vanzare incepand de la suma minima de 1.49$.

Desi in cazul Apple si Google dezvoltatorii isi pot scoate aplicatiile la vanzare de la 0.99$, Windows 8 App Store ofera clientilor sai posibilitatea de a testa gratuit timp de 7 zile aplicatiile instalate, pentru ca apoi sa decida daca vor sau nu sa plateasca pentru ele. Un serviciu pe care iOPS si Android nu il ofera in acest moment.

Microsoft anunta ca va incasa din vazarile fiecarui dezvoltator de aplicatii 30%, insa dupa ce aplicatia a atins suma de 25.000 de dolari din incasari, Microsoft, prin contract, va renunta la 10 procente, dezvoltatorii avand astfel incasari de 80%, mult mai multe decat Android si iOS ofera in acest moment.in acest moment.