Dificultăți foarte mari, precum pierderea unui dinte ori a unei măsele, care până nu de mult erau dificil de tratat și de gestionat pe termen lung, sunt acum ușor de rezolvat. Implantul dentar este soluția pe care o recomandă foarte mulți stomatologi, atât pentru pacienții tineri, cât și pentru cei aflați la o vârstă înaintată. Argumentele în favoarea acestui tip de tratament sunt solide și numeroase. Iată cinci lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a apela la un implant dentar.

Implantul dentar este acceptat de corpul tău

Ce este de fapt implantul dentar? Este un șurub din titan care are rol de rădăcină pentru viitorul dinte pe care pacientul îl primește (în locul celui pe care l-a pierdut). Multe persoane se sperie de această procedură, gândindu-se că un corp străin va fi introdus în cavitatea lor bucală. Acesta este însă un dispozitiv biocompatibil cu organismul uman, care se integrează cu osul maxilarului.

Există cazuri când pacientul nu dispune de suficient volum osos al maxilarului, pentru a putea fi introdus un implant dentar. Chiar și așa, persoana poate beneficia de implant dentar, asta pentru că adiția osoasă e o procedură complexă care vine în ajutor. Astfel, pacientul trece printr-o procedură suplimentară, menită să îi îmbunătățească volumul de os, pentru ca implantul să poată fi inserat și susținut.

Implantul dentar este o soluție pe termen lung

Chiar dacă investiția financiară poate fi destul de importantă, este de menționat că implantul dentar este o soluție de lungă durată. În medie, rezistența unui implant dentar se întinde până la 10-15 ani, dar cu o igienă dentară corespunzătoare și cu vizite regulate la medicul dentist pentru întreținere și control, poți ajunge să te bucuri de rezultate pentru mult mai mult timp.

Implantul dentar nu doare și nu necesită consum de timp din partea pacientului

Percepția generală este aceea că implantul dentar este o operație ce implică multe vizite la cabinetul stomatologic, răbdare și rezistență la durere. Nimic mai fals. Procedura este complet lipsită de durere, pentru că se efectuează sub anestezie, iar ultimele tehnologii permit finalizarea ei chiar și în doar 24 de ore. Această variantă este destul de costisitoare, dar efectele sunt miraculoase, pentru că rezolvă problema imediat.

Totuși, nici varianta obișnuită de implant nu implică foarte mult timp dedicat tratamentului. Vei avea intervenția chirurgicală în care se inserează implantul, apoi te vei mai întoarce după 6 luni, când se finalizează procesul de integrare a rădăcinii artificiale cu osul maxilarului. La această a doua vizită, medicul va insera un bont proteic, care face legătura cu viitorul dinte (coroana dentară). Apoi vei mai avea o întâlnire cu medicul stomatolog pentru amprentare și cea finală pentru fixarea noului dinte. Toate aceste intervenții sunt complet nedureroase.

Dacă ai unul sau mai mulți dinți lipsă, ia în considerare implantul dentar pentru a te bucura de un zâmbet refăcut, plin de încredere și de o dantură perfect funcțională.