De la epilarea definitivă, la tratamente faciale și de curățare, până la aplicarea genelor fir cu fir, pentru un aspect natural. Această metodă este preferată de femei și recomandată de specialiștii tehnicieni întrucât oferă luminozitate privirii și conturează fața, chiar și atunci când nu ai machiaj aplicat.

Marele plus al genelor fir cu fir este aspectul natural pe care îl oferă. E suficient să aplici un strat de fond de ten, o pudră, un blush și un gloss și machiajul tău de zi este gata, fără să fie nevoie să petreci și mai mult timp în fața oglinzii.

Însă, acest tip de gene are nevoie de o îngrijire specifică și, adesea, pot cădea. Motivele sunt diverse și le găsești mai jos:

Îngrijire necorespunzătoare

Atunci când pleci din salonul de înfrumusețare unde ți-au fost aplicate genele fir cu fir vei primi o serie de recomandări privind îngrijirea lor ulterioară. Fiecare cosmeticiană va oferi sfaturi clientelor sale, astfel încât să se poată bucura de genele lor cât mai mult timp. Fiind firave, genele se desprind ușor și au nevoie de produse de îngrijire specifice. Demachiantul clasic va fi înlocuit cu unul special. În plus, e nevoie să fie periate seară de seară, înainte de culcare. Demachierea se face și ea cu grijă, fără frecare, căci există riscul ca genele să se dezlipească.

Metoda de aplicare incorectă

Mergi la un salon specializat și documentează-te în prealabil. Dacă tehnicianul nu le aplică în mod corect, nu folosește suficient adeziv sau nu pregătește genele naturale, înainte de aplicarea firelor, atunci există posibilitatea ca acestea să se desprindă după primele zile.

Adezivi de proastă calitate

Lipiciul special conceput pentru a prinde genele fir cu fir are un rol esențial pentru ca rezultatul final să fie unul perfect. Asigură-te că tehnicianul folosește adezivi pentru aplicarea genelor de înaltă calitate.

Regenerarea genelor naturale

Genele fir cu fir presupun o întreținere periodică pe care nu este indicat să o amâni prea mult timp. În general, trebuie să te întorci la salon la un interval de 3 - 5 săptămâni de la prima aplicare. În cazul în care nu o faci, genele tale naturale vor crește pe dedesubt, iar din acest motiv cele aplicate se pot desprinde și cădea.

Tenul gras și excesul de sebum

Femeile care au ten gras sau mixt vor întâmpina ceva probleme din pricina excesului de sebum. La fel cum produsele clasice pentru ten sunt contraindicate, sebumul poate afecta extensiile de gene fir cu fir. Ce poți face? Curăță cu delicatețe fața dimineața și seara și folosește o cremă specială pentru tipul tău de ten, însă fără să aplici pe suprafața genelor.

Poziția de somn

Poziția de somn poate determina căderea genelor fir cu fir. În funcție de felul în care obișnuiești să dormi, există posibilitatea să te trezești de dimineață fără o parte din ele. În general, cele mai mari probleme sunt la persoanele care dorm pe burtă sau cu fața în pernă. Genele se pot îndoi și chiar rupe în timpul nopții. Folosește o periuță ca de rimel și periază-le dimineața și seara, dar și după fiecare duș sau baie. Curăță periodic ustensila, pentru că în timp se vor strânge bacterii care pot afecta adezivul sau provoca iritații.

Genele fir cu fir au devenit alternativa preferată de femei pentru ca sunt de durată, oferă luminozitate privirii și un aspect natural al feței, chiar și atunci când machiajul este discret sau lipsește cu desăvârșire. Cel mai important este să știi cum să le îngrijești, dar și să apelezi la specialiști în domeniu, care pun preț pe calitatea produselor folosite, precum adezivul. Tu ai încercat până acum?