Fără a mai lua în calcul cheltuielile de întreținere și de închiriere a spațiului de lucru, trebuie să recunoaștem faptul că una dintre cele mai importante investiții la nivelul unei companii vizează achiziția echipamentelor IT.

În această situație se pune întrebarea: „Cum facem să minimizăm costurile generate de achiziționarea echipamentelor IT?”. Răspunsul este simplu: prin alegerea unor modele de calculatoare SH performante și eficiente, la prețuri avantajoase.

Trecând peste miturile complet false cum că produsele second-hand sunt demodate, învechite și nu mai fac față, aducem în discuție una dintre cele mai apreciate firme IT Refurbished din România: ABD Computer. Compania este apreciată de către românii din toată țara atât pentru prețurile excelente ale produselor SH, refurbished și remanufacturate, cât și pentru calitatea excelentă a acestora.

Recomandările ABD Computer pentru achiziția calculatoarelor SH

Astfel de achiziții nu trebuie făcute în grabă. Ofertele disponibile trebuie analizate atent, pentru ca decizia finală să fie cea mai bună. Acest proces decizional de cumpărare este cu atât mai important cu cât investițiile la nivelul unei companii sunt, în general, costisitoare, iar productivitatea trebuie să fie cât mai sporită.

În acest sens, ABD Computer vine cu sfaturi pentru antreprenorii din toată țara privind alegerea celor mai potrivite modele de desktop-uri PC ieftine.

1. Atenție mare la vânzător

Achiziția unui PC second-hand de la un vânzător individual nu este deloc o soluție de încredere. În acest caz, nu există garanția modului în care a fost folosit în trecut device-ul și nici posibilitatea returnării produsului în caz de neconformități.

Se recomandă achiziționarea de la magazinele de specialitate din industria IT Refurbished, acestea fiind capabile să ofere: garanții extinse, siguranța unor produse 100% funcționale și posibilitatea ca, în orice eventualitate, cumpărătorul să beneficieze de servicii de reparații de calitate sau de posibilitatea de a returna produsul.

2. Atenție la activitatea principală a fiecărui departament

Experții nu recomandă achiziționarea tuturor calculatoarelor pentru angajați cu aceleași funcții, aceeași configurație sau aceeași performanță. Trebuie acordată o atenție foarte mare activității de bază a fiecărui departament.

Dacă echipa de design (sau cea de IT) are nevoie de modele de desktop PC second-hand cu o diagonală ceva mai mare și o rezoluție superioară, departamentul de marketing poate lucra eficient și cu modele basic.

3. Atenție la brand

Brandul este un factor decisiv în alegerea oricărui produs, în general. Când vine vorba despre achiziția unui număr însemnat de calculatoare pentru angajații firmei, brandul devine unul dintre indicatorii performanței și ai încrederii.
Dintre branduri, recunoscute la nivel mondial pentru calitate și fiabilitate sunt mărcile HP, Lenovo, Dell și Fujitsu.

Așadar, pentru a asigura o experiență plăcută angajaților în timpul job-ului, specialiștii ABD Computer recomandă aceste patru branduri premium de calculatoare. De asemenea, ele sunt apreciate și pentru producerea unor modele performante de calculatoare second-hand pentru gaming, potrivite pentru activitatea de design sau grafică publicitară din cadrul unei companii.

ABD Computer – gamă variată de computere second-hand

Conștienți de faptul că orice antreprenor își dorește echipamente performante pentru angajații firmei, dar, în același timp, încearcă pe cât posibil să minimizeze costurile, cei de la ABD Computer oferă produse ce îmbină perfect cele două laturi: cea a funcționalității și cea financiară. Pe scurt, compania oferă produse performante, inclusiv PC-uri SH de la branduri de top, la prețuri avantajoase.

Gama de calculatoare second-hand, disponibilă pe site-ul companiei, este destinată atât utilizatorilor business, cât și celor ce caută PC-uri pentru gaming SH. Indiferent de scopul utilizării, un calculator second-hand achiziționat de la ABD Computer va oferi deținătorului o experiență excelentă în aproape orice activitate întreprinsă.

Prețurile calculatoarelor second-hand variază în funcție de model, de la 150 de lei, la 1850 de lei. Pe lângă avantajul costului, ABD Computer le oferă clienților garanții standard și garanții extinse pentru toate produsele (între 12 și 60 de luni), posibilitatea returnării acestora pentru neconformități în termen de 90 de zile, dar și servicii de consiliere și service dedicate.

Varietatea și diversitatea calculatoarelor second-hand regăsite în portofoliul ABD Computer, de la branduri internaționale de renume (Dell, HP, Lenovo, Fujitsu), reprezintă un alt avantaj important, mai ales pentru antreprenorii care au nevoie de un număr mare de PC-uri SH.

Așadar, alegând calculatoare second-hand de la ABD Computer, antreprenorii vor reuși să aducă multiple beneficii afacerilor: eficientizarea costurilor, combinată cu creșterea productivității și posibilitatea de a contribui la protejarea mediului înconjurător.