Aproape fiecare persoană are un astfel de gadget cu diferite funcții - telefon, computer, camera foto... Dincolo de toate acestea, smartphone-ul are evident și ceas, și cronometru. Și, cu ajutorul său, poți afla cât este ora exactă în orice loc din lume, în doar câteva secunde. Cum supraviețuiește în acest context ceasul de mână, un dispozitiv care se poate spune că este un clasic din punct de vedere al funcționalității, indiferent de cât de modern ar arăta?!

În ciuda ascensiunii gadgeturilor electronice, este destul de clar că ceasul de mână nu și-a pierdut din strălucire. Din contră, a devenit și el mai accesibil pentru oricine. Ceasul nu mai are o funcționalitate atât de importantă poate (deși, când smartphone-ul rămâne fără baterie, altfel stau lucrurile!), însă este fără îndoială un obiect practic și mai ales estetic. Exact, ceasul a devenit un accesoriu fashion, care pune în valoare stilul personal. Ceasul se poate asorta cu vestimentația și poate fi un element de elegantă deosebită.

Ceasul, produs de fashion

În cazul femeilor, ceasul este adesea o bijuterie în sine, una care arată însă ora exactă. În cazul modelelor de ceasuri bărbătești, stilul este dat de detalii. Găsim modele universale, dar și unele dedicate anumitor stiluri - casual, business, fashion, inclusiv sport, cu particularitățile sale speciale. Multe ceasuri pentru bărbați includ și funcție de cronometru pe anumite cadrane separate, astfel încât să indice ora și să cronometrece secunde, minute, ore simultan.

În lumea modernă, ceasurile nu mai sunt astfel doar obiecte care să ne ajute să măsurăm trecerea timpului. Sunt mult mai mult decât atât. Și iată, supraviețuiesc în era gadgeturilor de ultimă generație și o fac cu brio. Ceasurile sunt printre cele mai comandate obiecte din mediul online, dovadă fiind numărul mare de astfel de e-shop-uri existente inclusiv în România. Se găsesc de cumpărat ceasuri de mână la prețuri de doar câteva zeci de lei, dar și ceasuri mai scumpe, dacă ilustrează anumite branduri sau au caracteristici și materiale premium sau de lux.

Fratele ceasurilor de mână este... smart

Ceasurile au și ele un exponent în lumea gadgeturilor: dispozitivul smartwatch. Acest ceas inteligent este de fapt o altă formă a smartphone-ului. Ceasurile de tip smartwatch pot avea design care le trădează funcțiile complexe digitale sau pot fi camuflate în modele clasice de ceasuri. Cert este că astfel de ceasuri se pot transforma din câteva click-uri în telefon mobil, GPS, camera foto, programe de mesagerie și multe altele. Și totuși, popularitatea ceasurilor de tip smart este mult mai scăzută decât popularitatea ceasurilor de mână clasice.

Ce s-a modificat de-a lungul timpului în colecțiile de ceasuri de mână? Au apărut multe modele cu design curajos, care ies în evidență. Există o foarte mare varietate de modele de ceasuri bărbătești și ceasuri de damă, producătorii mizând inclusiv pe trendul ce vizează cumpărarea mai multor ceasuri de mâna diferite ce pot fi asociate diferitelor stiluri de vestimentație, în funcție de context și poate chiar și de starea de spirit.