Huawei și-a găsit repede fani în rândul consumatorilor, mizând pe o construcție premium, camere foto deosebite și hardware de top.

Cum seria Samsung Galaxy S10 a aprins imaginația consumatorilor de tehnologie, este de așteptat ca noul smartphone Huawei P30 (P30 Lite, P30 și P30 Pro) să încerce să atragă privirile de la flagship-ul Samsung. De menționat este faptul că seria Huawei P30 va fi lansată pe data de 26 martie deci, nu vom mai avea mult de așteptat până îl vom putea admira oficial.

Așa cum ne-au obișnuit deja, Huawei va încerca să aducă cele mai bune camere foto disponibile pe un smartphone, iar specificațiile tehnice indică faptul că această serie va fi un monstru foto, cu cifre amețitoare în ceea ce privește numărul de pixeli.

Dacă sunteți fani selfie, atunci cel mai probabil Huawei P30 Lite, P30 sau P30 Pro este smartphone-ul ce trebuie să îl ai în buzunar. Camera frontală va avea nu mai puțin de 32MP, ceea ce este enorm. Huawei P30 Pro, adică varianta de top, va mai veni cu ceva de senzație: una din celepatru camera amplasatepe spate vaavea zoom optic de 10x.

Ce înseamnă asta? Probabil ați observat că atunci când faceți zoom pe un obiect îndepărtat și îi faceți o poză, aceasta nu mai este atât de clară pentru că acel zoom se face digital, iar calitatea imaginii scade cu cât zoom-ul făcut este mai mare.

Zoom-ul optic, spre deosebire de cel digital, păstrează calitățile imaginii, iar Huawei exact asta promite: poze de calitate maximă, (aproape) indiferent de distanță și condiții. Un alt punct de referință la noile smartphone-uri Huawei va fi fotografia realizată pe lumină scăzută. Compania din China promite că cele trei noi telefoane vor face fotografii de excepție chiar și noaptea, cu precădere modelul P30 Pro.

Display-urile vor fi excelente, așa cum ne-a obișnuit deja Huawei, baterii de capacitate ridicată (4200mAh la P30 Pro, ceea ce promite utilizarea fără încărcare pe parcursul întregii zile), încărcare wireless inversă la varianta P30 Pro (se pot încărca alte device-uri ce au tehnologia QI wireless, amplasându-le pe partea din spate a telefonului Huawei P30 Pro), certificare IP68, ceea ce înseamnă că noile telefoane for avea rezistență crescută la praf și la apă (până la doi metri adâncime pentru 30 minute).

În ceea ce privește prețurile, deși nu au fost făcute publice oficial, cel mai probabil acestea vor fi după cum urmează: Huawei P30 Pro va costa aproximativ 1000 euro (prețul de start), Huawei P30 vaporni de la 800 euro, întimpcevariantaceamaiieftină, Huawei P30 Lite vaavea un preț de ponire de aproximativ 650 euro.

După cum se poate observa, prețurile nu sunt tocmai mici, de aceea nu ar fi deloc greșit să începeți să vă gândiți deja la cum vă puteți proteja noua investiție. Huse Huawei P30 Pro veți găsi în magazinul online www.itelmobile.ro, unul dintre cele mai mari magazine ce comercializează accesorii GSM pe piața românească. Este clar că tot aici veți găsi huse Huawei P30 și huse Huawei P30 Lite.

Indiferent de preferințele în materie de telefoane, alegerea uneia din cele trei variante din seria Huawei P30 va fi mai mult decât inspirată.