Majoritatea mecanicilor auto sunt pasionați de instrumente și le place să fie la curent cu noile produse care apar pe piață, fiindcă își doresc să efectueze reparațiile mai eficient. Ei folosesc la reparații fie un elevator auto, fie un elevator vulcanizare, fie un elevator 2 coloane, printre altele.

În prezent, pe piață apar instrumente și echipamente noi, însă nu toate sunt utile sau adecvate pentru activitățile desfășurate în atelier.

Nu este vorba despre umplerea atelierului mecanic cu scule, ci despre folosirea unor instrumente potrivite pentru repararea corectă a vehiculelor și care ajută la îmbunătățirea timpului de reparație.

Deși există multe instrumente esențiale în atelier, care ajută la îmbunătățirea productivității, noi vă vom prezenta instrumentele care îmbunătățesc eficiența atelierului mecanic.

Un sistem de management

Deținerea unui instrument însărcinat cu controlul tuturor proceselor și eficientizarea mecanicilor și tehnicienilor este o armă foarte puternică.

Studierea performanței și observarea modului în care obiectivele sunt îndeplinite, permite o analiză a modului în care funcționează mecanica și implementează îmbunătățiri care ajută productivitatea.

Controlați piesele de schimb, bugetele, facturile. Este necesar să se realizeze un bun management pentru ca atelierul mecanic să funcționeze.

Mașini de spălat piese

Mașinile de spălat piese ajută la reducerea timpului de reparație. Sunt mașini esențiale în ateliere. Spălarea corectă a pieselor fără pierderea timpului reduce timpul de reparație.

Modelele cu coș rotativ permit mecanicilor să introducă piese și să continue munca sau să avanseze în timp ce piesele sunt curățate.

Modelele manuale permit spălarea rapidă a pieselor pentru a le curăța rapid.

Chei de impact și instrumente

Chei de impact, chei reglabile, chei simple...de toate trebuie în atelier.

Dacă aveți nevoie de un cablu pentru a vă conecta la lumină, puteți pierde timpul. În plus, cablurile pot împiedica zona de lucru și pot provoca deplasări și blocaje.

Instrumentele fără fir pot fi o opțiune bună pentru a îmbunătăți eficiența reparațiilor în atelierul mecanic.

Echipamente de diagnoză

Pe piață există o gamă largă de echipamente de diagnoză.

Aceste echipamente au o importanță deosebită datorită funcției pe care o pot îndeplini și pentru că pot ajuta mecanicii să economisească timp.

Cu toate acestea, achiziționarea echipamentului potrivit poate fi dificilă.

Pentru a îmbunătăți eficiența, este indicat să se achizioneze un dispozitiv de diagnoză care să permită mecanicilor să lucreze cu mai multe vehicule diferite, care să fie ușor de utilizat și să aibă un preț corect.

Echipamente de lubrefiere

Aceste echipamente economisesc mult timp atunci când se efectuează operațiuni de schimbare a uleiului, lichidului de frână, de ambreiaj etc.

Având la dispoziție echipamente adecvate pentru a efectua acest tip de operațiuni în atelierul mecanic, se poate reducere timpul și munca.

Mașini de aliniere a direcției

Echipamentele mai vechi nu funcționează la aceeași viteză cu aliniatoarele moderne din prezent.

Modelele 3D, CCD sau alte echipamente de ultimă generație permit alinierea în mult mai puțin timp, economisind timp în citirea datelor și în plasarea de senzori.

Testere de baterii

Se recomandă verificarea bateriei de fiecare dată când vehiculul intră în atelier. Deși vehiculul are o altă problemă, verificarea bateriei nu este niciodată un lucru rău.

Dacă bateria nu este în stare bună, clientul va prefera să o înlocuiască înainte de a ceda pe neașteptate.

Echilibrator de roți

Echilibrarea roților este o operație care se realizează frecvent în atelierul mecanic. Folosirea unei mașini de echilibrare a roților, care pune diagnosticul rapid și precis, ajută la reducerea timpului.

În atelierele de anvelope, o mașină de echilibrat roțile, de calitate, poate face diferența. Nu trebuie uitat că precizia este foarte importantă pentru ca roțile să fie bine echilibrate, iar anvelopa să reziste mai mult.

Există multe instrumente care îmbunătățesc eficiența atelierului mecanic, acestea sunt doar câteva exemple. Voi ce-ați adăuga pe această listă?