Totuşi, televizoarele Led nu sunt ceva nou, căci acestea sunt doar modele de televizoare LCD care folosesc pentru iluminare diodele (LED-uri), faţă de lumina fluorescentă standard. Spre deosebire de plasmă şi OLED, care sunt tehnologii emisive, în care fiecare pixel este propria sursa de lumină, LCD-ul este o tehnologie transmisiva în care fiecare pixel trebuie iluminat din spate.

Toate modelele noi de televizoare Led beneficiază de o tehnologie numită ‘’Backlight’’( întunecare locală). Datorită acestei funcţii, porţiuni de fundal pot fi întunecate sau luminoase, în mod independent, atunci când anumite zone ale imaginii se întunecă sau sunt mai luminoase.

Această funcţie este deosebit de importantă şi este necesar de cunoscut faptul că dacă utilizatorii acestor modele de televizoare Led aleg să o seteze la maxim din meniul televizorului, există posibilitatea ca în scurt timp să se defecteze led-urile de pe acele barete led TV, responsabile cu aprinderea display-ului. Şi în acest fel, utilizatorul va trebui să ducă televizorul la un depanator TV sau dacă este în garanţie poate cere înlocuirea acestuia.

Aceste barete led TV sunt destul de simplu de înlocuit şi chiar dacă ai opta pentru a cumpăra de unul singur modelul potrivit, totuşi nu trebuie să rişti să îl montezi greşit, căci problemele s-ar putea agrava.

Opţiunea Backlight ajuta la reducerea cantităţii de lumină care se duce la pixelii întunecaţi, iar rezultatul final este un negru care pare mult mai întunecat şi mai realist. Deoarece nivelul de negru este crucial pentru contrast, cu cât negrul este mai profund, cu atât imaginea şi culorile arată mai aproape de realitate.

Totuşi, este recomandat ca această funcţie suplimentară să fie reglată la un procent de aproximativ 50-60%, pentru a nu risca apariţia problemelor cauzate de unele barete led TV.

Principalul beneficiu al tehnologiei LED este acela că permite producătorilor să scoată pe piaţa modele din ce în ce mai subţiri. Cu toate acestea, dezavantajul este că lumina de fundal nu este la fel de uniformă.

Iluminarea cu LED-uri poate reduce cu mult consumul de energie, de aceea, dacă îţi îndrepţi atenţia către un astfel de model de televizor LED consumul de energie va fi unul foarte convenabil.

Toată această tehnologie LED este într-o continuă dezvoltare şi se fac în permanenţă progrese în acest domeniu, de aceea este foarte probabil ca pe viitor să apară modele din ce în ce mai moderne şi mai sofisticate, din toate punctele de vedere.

O altă problemă întâlnită în cazul televizoarelor cu LED LG, vizualizarea în afara unghiului şi uniformitatea imaginii rămân totuşi situaţii ce trebuie remediate. Iar asta se datorează în special led-urilor de pe acele barete led LG, responsabile cu iluminarea display-ului.

Totuşi, dacă nu ai bine realizate setările de imagine, între un televizor LED sau LCD nu va fi nici o diferenţă. Poţi avea cel mai bun TV Hd din lume, cu cea mai recentă tehnologie, dacă acesta nu este configurat corect, totul este în zadar căci nu te vei putea bucura de ceea ce acestea oferă.