Stiri Stiinta

3 decembrie 2021 21:50 Cel mai mare organism din lume „este devorat” treptat. Care este explicația 
În Munții Wasatch din vestul SUA există un organism gigantic ce asigură un întreg ecosistem în care planetele și animalele au evoluat timp de mii de ani. 
Cel mai mare organism din lume bdquo;este devorat  treptat. Care este explicația
3 decembrie 2021 21:43 Un bărbat a păstrat ani întregi o rocă, sperând că aceasta conține aur. S-a dovedit, de fapt, că este mult mai valoroasă 
În 2015, David Hole se afla în Maryborough Regional Park, în apropiere de Melbourne Australia, și explora zona cu un detector de metale, când a descoperit ceva ieșit din comun. 
Un bărbat a păstrat ani întregi o rocă, sperând că aceasta conține aur. S-a dovedit, de fapt, că este mult mai valoroasă
30 noiembrie 2021 11:15 ONU vrea să construiască un oraș plutitor independent, „imun” la dezastre
OCEANIX, parte a programului ONU pentru așezări umane și dezvoltare dirabilă, și autoritățile din Busan, Coreea de Sud, au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea primului oraș independent, sustanabil și plutitor, care ar urma să fie „imun” la dezastrele provoate de încălzirea globală. 
ONU vrea să construiască un oraș plutitor independent, bdquo;imun  la dezastre
30 noiembrie 2021 11:06 Picăturile pentru ochi care ar putea reda simțul văzului
Compania farmaceutică AbbiaVie a anunțat recent că FDA a aprobat un nou produs care are scopul de a-i ajuta pe oameni să citească pentru cât mai mult timp, indiferent de vârstă, să scrie, să rezolve puzzle-uri ori să facă orice altă activitate necesită o vedere foarte bună. 
Picăturile pentru ochi care ar putea reda simțul văzului
30 noiembrie 2021 11:01 Primii roboți vii din lume pot acum să se reproducă singuri 
Oamenii de știință americani, creatorii primilor roboți vii din lume, cunoscuți sub denumirea de „xenoboți” pot acum să se reproducă singuri - într-un mod nemaivăzut până acum nici la plante, nici la animale. 
Primii roboți vii din lume pot acum să se reproducă singuri
29 noiembrie 2021 22:50 Muncile casnice au un rol important în sănătatea vârstnicilor. Ce spune cel mai nou studiu 
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că activitățile domestice zilnice ar putea preveni instalarea bolilor, în special la oamenii ceva mai în vârstă. 
Muncile casnice au un rol important în sănătatea vârstnicilor. Ce spune cel mai nou studiu
29 noiembrie 2021 22:28 Paradox emoțional. De ce cântecele triste ne fac să ne simțim bine
Este ciudat dar de multe ori atunci când ascultăm cântece triste ne simțim mai bine. De ce? Există mai multe teorii care pot oferi răspunsul la această întrebare. 
Paradox emoțional. De ce cântecele triste ne fac să ne simțim bine
29 noiembrie 2021 22:21 O nouă fosilă sugerează existența unui nou „candidat” la titlul de cel mai lung dinozaur care a trăit vreodată
Cel mai lung dinozaur care a trăit vreodată ar putea fi unul numit Supersaurus, arată o descoperire recentă făcută de oamenii de știință.
O nouă fosilă sugerează existența unui nou bdquo;candidat  la titlul de cel mai lung dinozaur care a trăit vreodată
27 noiembrie 2021 22:18 Cercetătorii au demonstrat care sunt semnalele biologice ale atracției umane
O echipă de cercetători de la Universitatea Leiden și una de la Universitatea din Birmingham au descoperit că atunci când doi oameni sunt atrași unul de celălalt, ritmul cardiac tinde să se sincronizeze, iar palmele să transpire.
Cercetătorii au demonstrat care sunt semnalele biologice ale atracției umane
27 noiembrie 2021 22:11 Efectul surprinzător pe care mirosul capului bebelușilor îl are asupra adulților. Diferă de la femei la bărbați
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Știință Weizmann sugerează că o moleculă secretată de oameni, și poate în special de bebeluși, joacă un rol social important: reglarea agresiunii la adulți.
Efectul surprinzător pe care mirosul capului bebelușilor îl are asupra adulților. Diferă de la femei la bărbați
25 noiembrie 2021 08:47 Adezivul elastic - poate sigila rănile în 60 de secunde
Cusăturile sunt metodele tradiționale de închidere a inciziilor și rănilor chirurgicale în situații de urgență. Cu toate acestea, ele pot fi inadecvate în intervențiile chirurgicale complexe și nu pot face o etanșare bună pe o rană. 
Adezivul elastic - poate sigila rănile în 60 de secunde
25 noiembrie 2021 08:33 Un obiect misterios zărit pe cer în urmă cu decenii întregi ar fi fost chiar cea de-a Noua Planetă a Sistemului Solar 
Una dintre cele mai intrigante întrebări despre Sistemul nostru Solar este aceea referitoare la existența unei a Noua Planete, un corp ceresc care ar avea nevoie de 20.000 de ani pentru a-și parcurge orbita în întregime. 
Un obiect misterios zărit pe cer în urmă cu decenii întregi ar fi fost chiar cea de-a Noua Planetă a Sistemului Solar
22 noiembrie 2021 17:34 Cum ne afectează pandemia sănătatea psihică? Interviu cu psihoterapeutul Răzvan T. Coloja
Stările de anxietate și depresie s-au înmulțit foarte mult de la începutul pandemiei COVID-19, atât în rândul persoanelor sănătoase, cât și în rândul celor care suferă de tulburări psihice.
Cum ne afectează pandemia sănătatea psihică? Interviu cu psihoterapeutul Răzvan T. Coloja
22 noiembrie 2021 09:39 Astronomii lansează o nouă misiune pentru a descoperi dacă există și alte planete care ar putea susține viața
Telescopul Toliman va fi lansat pe orbita Pământului pentru a căuta planete din sistemul stelar Alpha Centauri care ar putea susține viața.
Astronomii lansează o nouă misiune pentru a descoperi dacă există și alte planete care ar putea susține viața
20 noiembrie 2021 21:55 Caz extrem de rar. Medicii au descoperit a doua persoană din istorie care s-a vindecat natural de HIV 
O femeie din Argentina a devenit a doua persoană din lume care se vindecă de infecția cu HIV, fără să fie supusă unui tratament cu celule stem. 
Caz extrem de rar. Medicii au descoperit a doua persoană din istorie care s-a vindecat natural de HIV
Modifică Setările