Brandul a creat un parfum inspirat din felul în care ar trebui să miroasă planeta Jupiter, cu note de sulf și produse de curățenie, pe o bază aromată de migdale. Mirosul acestor elemente se regăsește în atmosfera planetei Jupiter în diverse cantități, iar parfumul se va numi chiar JUPITER și se va lansa oficial pe 26 octombrie, cu un preț redus la precomandă: 34 de dolari pentru sticla de 15ml și 59 de dolari pentru cea de 50ml.

Parfumierul-șef al TOLI, un adept al artei și științei deopotrivă, este Apostolos Charisis și a învățat această meserie în Grasse, Franța, dar a trebuit să-și depășească limitele pentru a concepe JUPITER. „Am fost inspirat de cele trei substanțe care se pot găsi pe această planetă: amoniac, sulf și cianură”, a transmis acesta, citat de DailyMail. „Eu ador notele de trandafir și iasomie și voi continua să le folosesc în creațiile mele, dar am simțit că multe dintre aceste elemente au fost prea utilizate în domeniul parfumeriei, așa că am căutat noi modalități de a-mi extinde limitele creative și de a găsi noi direcții”.

„Provocarea a fost aceea de a armoniza asemenea arome puternice, în așa fel încât cumpărătorii să poată experimenta toate elementele distinctive ale lui Jupiter, dar într-un mod blând care să facă parfumul potrivit pentru purtarea în fiecare zi”, a continuat Charisis, explicând că vede produsul ca pe unul extrem de îndrăzneț și avangardist și că, bineînțeles, nu este un parfum pentru toată lumea.

Potrivit TOLI, aroma se manifestă inițial prin „note de vârf de amoniac” ce dispar după 15 minute, moment în care se va simți mai proeminent elementul sulfuros, pentru ca, în final, parfumul să culmineze cu mireasma de migdale, șofran și mosc.

Dezvoltarea parfumului JUPITER a durat trei ani, iar realizarea acestuia s-a făcut în colaborare cu oamenii de știință care studiază elementele din compoziția atmosferei planetei. Parfumierul spune că mirosul îi va permite celui care îl poartă să ajungă pe o planetă pe care nicio ființă umană nu a mai pășit până acum și, probabil, nu va ajunge vreodată.

Parfumul JUPITER face parte din „Seria Imersivă” dezvoltată de TOLI, care include parfumuri ultra-realiste, precum ULTRAMARINE – care surprinde mirosul mării, și ULTRAEARTH, ale cărui ingrediente evocă aroma pădurilor tropicale. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: