In septembrie 2016, o echipa de arheologi a descoperit un cilindru din cupru, care reprezinta o adevarata capsula a timpului, ascunsa de nazisti.

Cilindrul fusese ingropat in fundatia de beton a unui fost centru de pregatire pentru tinerii nazisti din orasul polonez Zlocieniec. Pe atunci, cladirea se numea Ordensburg Krossinsee.

Capsua timpului a fost ingropata in anul 1934, in cadrul unei ceremonii oficiale, iar nazistii s-au asigurat ca extragerea ei va fi aproape imposibila.

Arheologii au fost nevoiti sa foloseasca un excavator ca sa sape in zidul de beton, pentru a gasi capsula, despre care stiau de foarte mult timp. Dupa ce au recuperat cilindrul, ei s-au chinuit o saptamana sa il taie cu ajutorul unui fierastru, scrie Vintage News.

In cele dfin urma, au reusit sa deschida capsula timpului si sa vada ce contine. In interior se aflau doua volume din cartea scrisa de Adolf Hitler, „Mein Kampf”, dar si fotografii vechi, scrisori, plicuri umplute cu monede, un ziar din anul 1934 si o carte despre istoria orasului.

Prin ingroparea acestei capsule a timpului, nazistii au vrut sa arate importanta construirii acelui centru de pregatire, in aprilie 1934.

Toate obiectele gasite in cilindrul de cupru se afla acum la Muzeul National din Szczecin.