Oamenii de stiinta au cercetat mai multe soiuri de vin, frumusetea "buchetului" de culori fiind un adevarat spectacol.

Pentru ochiul liber, vinul are trei culori: alb, rosu si rose, dar cand picaturile din licoarea bahica ajung sub lupa microscopului totul se schimba. Cele mai colorate vinuri sunt cele cu un bogat continut de zahar.

Doctorul Gary Greenberg a folosit mai multe filtre polarizatoare pentru a capta toate culorile din picaturile de vin studiate cu un microscop foate puternic. Absolvent, doctor, chiar, al University College of London, sectiunea biomedicina, Greenberg a inventat microscopul de mici dimensiuni cu inalta definitie si chiar 3D.

Studierea vinului este cea mai noua realizare a britanicului care a realizat o "sesiune foto" si cu grauntele de nisip aduse de pe Luna de misiunea Apollo 11 dar si un amanuntit studiu foto al corpului omenesc, in special al retinei si a sistemului osos. Gary Greenberg sustine ca ceea ce face el se numeste "microfotografie" si ca este o combinatie intre stiinta si pasiunea de a surprinde ceea ce ochiul liber nici macar nu poate ghici.

Share articol: