Dacă răspunsul este DA, avem o veste proastă pentru tine: apa nu te ajută să previi sau să combați mahmureala după o noapte de beție.

În ciuda acestui mit larg răspândit, conform căruia dacă bem multă apă în timp ce consumăm alcool nu vom suferi de mahmureală, realitatea este alta.

Când bem alcool, corpul nostru trebuie să procedeseze un compus al acestuia, numit etanol. Dar multe persoane nu au enzimele necesare pentru a elimina eficient din organism etanolul și de aceea apare starea neplăcută de mahmureală.

Biologul molecular Patrick Schmitt susține însă că nu ne ajută cu nimic dacă bem apă multă apă alături de alcool, scrie Business Insider.

Cercetătorul susține că alcoolul nu ne deshidratează, așa cum greșit cred cei mai mulți, prin urmare nu putem preveni efectele negative printr-un consum crescut de apă.

Este adevărat că atunci când bem mult alcool corpul nostru elimină mai multă apă decât de obicei. Dar asta nu înseamnă că ne deshidratăm, explică Schmitt.

El a realizat un studiu prin care voluntarii au consumat mult alcool și multă apă, apoi starea lor a fost atent monitorizată. Din păcate, acest consumul crescut de apă nu i-a ajutat să se simtă mai bine, ei fiind la fel de mahmuri ca voluntarii care nu au băut multă apă.

Prin urmare, singurul efect cu adevărat benefic al apei este că poate reduce dorința de-a consuma alcool, producând o senzație de sațietate. În concluzie, singura soluție pentru a evita eficient mahmureala de a doua zi este un consum moderat de alcool.


Vezi și: Luna "Pride" pe Tik Tok