Persoanele care apar în aceste imagini nu există în realitate. Ei sunt doar produsul unei rețele neurale, care a inventat practic niște persoane.

Algoritmii de Inteligență Artificială care au conceput aceste poze sunt realizați de compania Nvidia. Imaginile par cât se poate de reale, de aceea e greu de crezut că acești oameni de fapt nu există.

Programul prin care au fost obținute aceste imagini este unul bazat pe învățare avansată, numit GAN (generative adversarial networks).

Rețeaua neurală imită foarte bine funcționarea creierului uman și poate învăța singură, dintr-o bază de date cu imagini, cum să genereze noi fotografii.

Practic, computerul a amestecat diferite trăsături umane preluate din poze cu oameni reali și astfel a inventat portrete ale unor persoane care nu există, dar care arată surprinzător de real.

În cadrul acestui experiment, rețeaua neurală a avut la dispoziție o săptămână ca să învețe cum să realizeze portrete și pentru asta a folosit opt procesoare grafice Nvidia Tesla, scrie Motherboard.

Rezultatul experimentului a fost publicat online, pe arXiv, alături de fotografiile realizate.