Acum, cercetătorii de la Institutul Național de Imagistică Biomedicală și Bioinginerie (NIBIB) din Australia au creat un adeziv chirurgical care este pus pe răni și apoi le poate sigila în 60 de secunde. Adezivul chirurgical MeTro este pulverizat pe răni și tratat cu pulsații de lumină pentru a oferi o etanșare la aer sau la lichid.

Compusul este o substanță asemănătoare gelului numită tropoelastină. „Există o serie de substanțe de etanșare chirurgicală disponibile în prezent”, a spus David Rampulla, Ph.D., Director al Programului de Biomateriale NIBIB., „Cu toate acestea, au utilizări limitate din cauza unor probleme precum dizolvarea în contact cu fluidele corporale. Lucrul remarcabil la MeTro este că poate fi reglat pentru a rezista la apă sau aer”.

Până acum, MeTro a fost testat pe animale și a fost folosit pentru a sigila cu succes incizii experimentale în arterele rozătoarelor. De asemenea, a avut rezultate bune în experimentele de sigilare a inciziilor pulmonare experimentale atât la rozătoare, cât și la porci.