În acest fel, nu mai este necesară interacțiunea cu angajații aeroportului, noul sistem fiind bazat pe scanere automate, relatează Daily Mail.

Noua tehnologie este deocamdată în stadiul de test, fiind introdusă de aproximativ o lună. Ea va înlocui sistemul de check-in actual, care se bazează pe scanarea unui bilet de îmbarcare din hârtie sau a unei aplicații de mobil.

Sistemul este foarte simplu: pasagerul pune pașaportul cu poza în dreptul scanerului, apoi trece prin poartă și așteaptă să-i fie scanat și irisul, pentru confirmarea identității. Totul durează numai câteva secunde.

Scopul noii tehnologii este reducerea timpului petrecut în aeroport, prin eficientizarea fluxului de pasageri, dar și limitarea interacțiunii umane, în contextul pandemiei.

În ultimii ani, au fost introduse sisteme de recunoaștere facială pe mai multe aeroporturi, dar scanarea irisului este o metodă mai avansată.

Desigur, au apărut deja critici la adresa acestui sistem, care vizează în special metodele de supraveghere individuală, care sunt deja foarte folosite în Dubai.

Datele biometrice, cum sunt scanarea irisului sau amprenta digitală, pot fi folosite și în scopuri abuzive, mai ales în statele unde nu există democrație.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: