S-a intampla de trei ori in ultimii 500 de ani si e data sa aiba loc din nou. Este vorba de alinierea Pamantului cu Marte, dar si cu Soarele. Evenimentul coincide cu Tetrad, un eveniment care este asociat cu evenimente religioase semnificative.

Pentru prima oara in ultimele 778 de zile, Pamantul, Marte si Soarele s-au aliniat marti seara, cu doar o saptamana inainte de inceperea seriei de eclipse lunare numita Tetrad. Luna va "avea probleme" in aceasta perioada: vor fi patru eclipse totale in care satelitul natural va fi complet rosu, urmate de sase luni pline. 

Astfel de evenimente in care este "implicata" Luna au coincis, de-a lungul vremii, cu interesante evenimente. La Tetrad-ul din 1493 evreii au fost prigoniti de Inchizitia Spaniola, in timp ce la urmatorul, cel din 1967, s-a format statul Israel.

Prima si a treia "luna sangerie" vor avea loc pe 15 aprilie 2014 si 4 aprilie 2015, chiar in mijlocul sarbatorii evreiesti Pesah. Cea de-a doua si cea de-a patra "luna sangerie vor avea loc pe 8 octombrie 2014 si 28 septembrie 2015, in timpul sarbatorii evreiesti Sukkot.

Totusi, acestea sunt doar coincidente, iar evenimentul astronomic trebuie privit dintr-o perspectiva stiintifica.