Cercetatorii americani de la un laborator din statul Massassuchets au "inventat" o pizza revolutionara. Puteti sa o lasati pe masa timp de 3 ani si ea va fi in tot acest timp comestibila, explica Michelle Richardson, cercetatoare in cadrul centrului Natick Soldier, din cadrul armatei americane, relateaza Le Figaro.

Pizza este unul dintre felurile de mancare preferate ale soldatilor, astfel ca Michelle Richardson s-a chinuit timp de 2 ani sa creeze o pizza care sa reziste o perioada cat mai mare de timp.

Un studiu a aratat ca din 1981 pana in prezent, pizza este mancarea numarul unu in preferintele soldatilor din SUA.

Gust similar cu cel al pizzei clasice

"Pizza care rezista 3 ani are mai mult sau mai putin acelasi gust ca si o pizza traditionala. Ceea ce difera este ca nu poate fi consumata calda, ci la temperatura camerei", spune Jill Bates, director birou de teste culinare.

Cum a fost realizata ea? Cercetatorii au stabilit ca trebuie sa evite ca umezeala din cascaval, rosii sau restul garniturii sa ajunga pe blatul din aluat, ceea ce favoriza aparitia bacteriilor. Ei au folosit o serie de ingrediente precum zahar, sare sau siropuri pentru a impiedica acest "fenomen".

Astfel, cercetatorii au modificat aciditatea aluatului, a sosului si a cascavalului, pentru a impiedica patrunderea oxigenului si a bacteriilor in produsul finit. Pizza are un termen de valabilitate atat de ridicat si gratie ambalajului din plastic si metal, care impiedica reziduurile din aer sa patrunda in interior.