Americanii au capul din ce in ce mai mare, spun cercetatorii de la Universitatea Tennessee, care inca nu au reusit sa afle cauzele acestei situatii.

Oamenii de stiinta spun ca e adevarat ca americanii sunt acum mai inalti, insa chiar si luand in calcul acest aspect, craniul pare sa fi crescut disproportional.

Cel mai probabil, fenomentul ar putea fi un efect "al hranei mai bune, al mortalitatii mai scazute in randul copiilor si mamelor, al muncii fizice mai scazute ori al depasirii barierelor care impiedicau casatoriile etnice", spune coordonatorul Centrului de Antropologie, Lee Jantz. El a mai spus ca nu poate preciza care dintre aceste aspecte au avut un rol in marirea craniului americanilor si care nu.

Echipa omului de stiinta a examinat 1.500 cranii care dateaza din jurul anului 1850. Ei au descoperit ca distanta de la baza craniului pana in punctul cel mai inalt s-a marit cu 8 mm.

In ansamblu, la barbati, volumul craniului este acum mai mare cu 200 centimetri cubi, cam cat o minge de tenis. In cazul femeilor, diferenta este de 180 de centimetri cubi, scrie TgDaily.