Analizând partea SARS-CoV-2 care se atașează de celula-gazdă (și duce la infecție), oamenii de știință s-au uitat la modul în care virusul a interacționat cu celulele sanguine respiratorii și cu celulele roșii din grupele de sânge A, B și O.

A fost destul de clar că virusul se atașa cu precădere pe celulele respiratorii din grupa sanguină A . Interesant este că nu a arătat nicio preferință față de celulele roșii din același grup sau alte celule respiratorii și celule roșii din sângele tip B și O.

Deși descoperirile sunt interesante, Sean Stowell, co-autor al studiului, avertizează că nu este o modalitate sigură de a prezice tipul de impact pe care COVID-19 îl are asupra persoanelor cu diferite grupe sanguine. La urma urmei, nu este ca și cum oamenii cu grupe de sânge B și O sunt imuni la virus.

Studiul sugerează pur și simplu că persoanele cu grupa de sânge A sunt mai „atrăgătoare” pentru virusul SARS-CoV-2. În cazul în care persoanele dintr-o anumită populație sau comunitate au doar sânge de tip B sau tip O, virusul ar reprezenta în continuare o problemă.

Într-un studiu anterior publicat pe Blood Advances în octombrie 2020, concluziile au arătat posibilitatea ca persoanele cu grupa sanguină O sunt cele mai puțin susceptibile de a se infecta cu COVID-19.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: