Sistemul ShakeAlert a anunțat jumătatea de milion de utilizatori că urmează să aibă loc un cutremur. Într-adevăr un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a lovit nord-vestul Californiei.

ShakeAlert extrage informații din rețeaua de senzori a Serviciului geologic al Statelor Unite (USGS). Dacă datele de la acești senzori spun că va fi un cutremur într-o anumită zonă, oamenii care locuiesc acolo primesc alerte prin aplicația MyShake (dacă au descărcat-o) sau prin sistemul wireless de alerte de urgență de pe telefoanele lor. Alertele sunt transmise și utilizatorilor Android printr-un parteneriat între Google, USGS și Biroul pentru Servicii de Urgență din California.

Epicentrul cutremurului de luni a fost în largul coastei aflate în dreptul unui mic oraș numit Petrolia. Oamenii au raportat că au primit alerte cu aproximativ 10 secunde înainte de a începe cutremurul, a declarat Robert de Groot, coordonator ShakeAlert la USGS. Fenomenul nu a provocat pagube majore în zonă și nu au existat victime.

Sistemul ShakeAlert a fost introdus pentru prima dată în Los Angeles în 2018, înainte de a se extinde în toată California în 2019. 

____________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: