După apusul soarelui, căldura se pierde rapid în noapte. Mercur nu are o atmosferă ca cea a Pământului, doar o ceață subțire numită exosferă formată din oxigen, sodiu, hidrogen și heliu. Fără o pătură izolatoare de gaz care să rețină căldura, temperaturile pot scădea până la minus 180 de grade Celsius.
În aceste condiții, ar putea oamenii ateriza pe suprafața lui Mercur? În ciuda faptului că planeta este atât de aproape de Soare și este un loc unde pot fi experimentate temperaturi extreme, oamenii ar putea merge pe suprafața planetei.

Adevărata problemă ar fi găsirea unui mod de a ateriza în siguranță. Faptul că Mercur nu are o atmosferă pentru a fi folosită drept „frână” ar însemna să ne bazăm mai mult pe combustibili grei pentru a controla viteza.

Deși doar puțin mai mare decât Luna, Mercur are un miez enorm de fier, în comparație cu crusta relativ subțire. Atracția gravitațională a planetei este doar o treime din cea a Pământului - deci asta nu ar fi o problemă.

O altă provocare este călătoria în sine. Lăsând deoparte nivelurile crescute de radiații, pe măsură ce echipajul se apropie de Soare, ar fi nevoie de șase până la șapte ani pentru a naviga pe traiectoria complexă necesară pentru a ajunge pe această planetă. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că din punct de vedere tehnic ar putea fi considerat cel mai apropiat vecin planetar al nostru.

Trimiterea unui lander pe Mercur ne-ar putea ajuta să dezvăluim multe dintre misterele sale și să ne ofere o nouă perspectivă asupra celei mai apropiate planete a sistemului solar.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: