În interiorul mormântului se aflau trei spaţii distincte: în cel situat în partea sudică a fost găsit un sarcofag de piatră, având înăuntru scheletul bine conservat al unei persoane adulte. Alături de schelet au fost găsite mai multe obiecte din ceramică.

În spaţiul situat în partea de nord a fost găsit un alt sarcofag, care era spart, dar ale cărui bucăţi au fost recuperate. Sarcofagul conţinea un schelet al unei persoane adulte. Alături de schelet au fost găsite mai multe obiecte şi vaze din ceramică de mare valoare artistică.

Potrivit obiectelor din ceramică găsite, mormântul datează din perioada 1.400-1.200 î.Hr.

"Este foarte important că mormântul a fost găsit intact, deoarece ne va oferi informaţii preţioase despre acea perioadă", a declarat directoarea Departamentului de arheologie din Lasithi, Jrysula Sofianou.

Experta a subliniat că descoperirea acestui mormânt va permite realizarea de investigaţii într-o regiune unde până acum nu se aflau situri arheologice.

Mormântul a fost descoperit întâmplător, când un locuitor din regiune a sesizat Departamentul de arheologice cu privire la găsirea în grădina sa de măslini a unui puţ cu un diametru de 1,20 metri şi 2,50 metri adâncime.

Potrivit lui Jrysula Sofianou, arheologii au realizat imediat excavaţii şi au descoperit mormântul, al cărui acces se făcea prin acest puţ.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: minoancrete.com