Muschii pe care Putin ii arata ucrainienilor nu sunt pe gustul europenilor si americanilor care incearca sa faca "marele urs de la Rasarit" sa dea inapoi. Ideea sanctiunilor economice care i-ar putea calma pe rusi se pare ca-i enerveaza foarte tare, atat de tare incat jocul se muta in... spatiu.

Stiut fiind faptul ca echipajele pentru Statia Spatiala Internationala pleaca din Baykonur, Kazahstan, locul de unde Rusia isi lanseaza satelitii si misiunile spatiale, vice-prim-ministrul Dimitri Rogozin a aratat ca acest fapt ar putea sa nu se mai intample in viitorul apropiat. Reactia acestuia vine dupa ce Statele Unite si-au aratat intentia de a interzice exporturile de inalta tehnologie in Rusia, exporturi care ar putea ajuta regimul de la Moscova sa-si imbunatateasca situatia militara.

Conform oficialului rus, americanii sunt foarte aproape de a folosi trambulinele pentru a-si trimite astronautii pe Statia Spatiala Internatioanala. Statele Unite platesc Rusiei 60 de milioane de dolari pentru fiecare om trimis in spatiu. In acest moment, pe SSI se afla doi astronauti americani, unul dintre acestia fiind pregatit sa revina pe Pamant.