Ambitiosul Proiect Asgardia reuneste experti din Canada, Rusia, Statele Unite si Romania si are ca scop stabilirea unei statii spatiale pe orbita terestra, unde oamenii sa traiasca dupa legi proprii si sa formeze o natiune independenta.

De asemenea, locuitorii de pe Asgardia ar urma sa protejeze planeta de pericolele venite din spatiu: asteroizi, radiatii periculoase sau gunoi spatial.

In cadrul unei conferinte de presa, fondatorii Proiectului Asgardia au declarat ca peste 18 luni planuiesc lansarea in spatiu a unui satelit.

Pasul urmatorul este construirea unei statii spatiale, unde sa traiasca si sa munceasca voluntari din intreaga lume, dupa propriile lor reguli si legi, dand nastere astfel unei natiuni independente, scrie Science Alert.

Deocamdata nu se stie numarul expertilor care s-au alaturat acestui proiect. Printre ei s-ar numara insa si romanul Dumitru Prunariu, fost cosmonaut.

Proiectul este la inceput si fondatorii lui spera sa atraga in curand multi ingineri si cercetatori interesati sa li se alature.

In timp, Asgardia va deveni o natiune de sine statatoare, iar doritorii se pot inscrie deja pe site, pentru a obtine cetatenia asgarda. Viitoarea statie spatiala va avea un imn national, un steag si o stema.

De asemenea, cine doreste poate sustine financiar proiectul.