Două echipe din Alauda Aeronautics au trimis fiecare câte o mașină zburătoare similară unei drone pentru a se întrece în deșertul din sudul Australiei. Airspeeder a realizat primul test de succes pe 17 iunie, moment în care reprezentanții companiei declarau că vor să înceapă să lucreze la o gamă de mașini zburătoare de curse, numită EXA.

Creierul ingineresc din spatele Airspeeder este Alauda Aeronautics, o companie care a dezvoltat modelele de mare viteză eVTOL.

„Suntem pe cale să facem istorie în motorsport și în domeniul mobilității, cu primele mașini de curse zburătoare din lume. Acest test oferă lumii o perspectivă asupra felului în care vor arăta viitoarele vehicule de curse. Acest prim test este, de asemenea, și un moment major, un salt extraordinar către scopul de a dezvolta mașini electrice zburătoare”, a declarat Matt Pearson, CEO și fondator Alauda și Airspeeder.

Vehicului MK3 „Speeder” va avea o greutate de doar 100 de kilograme și o putere de 96kW, caracteristici care îi vor permite să atingă viteze de până la 201 km/h. În luna septembrie, Airspeeder a anunțat încheierea unui parteneriat cu Acronis pentru a dezvolta mașini cu senzori LiDAR și vehicule care să se ghideze după „câmpuri de forță virtuale”.

„Nimic nu accelerează progresul tehnologic precum stimularea competiției”, au mai spus reprezentanții companiei, care consideră că noua lor gamă de curse va avea un impact similar cu cel pe care pionierii Formula 1 l-au avut acum aproape 100 de ani, în ceea ce privește dezvoltarea tehnică și felul în care au fost percepuți de publicul larg.

Seria EXA a Airspeeder ar putea fi lansată în curând, pentru că în luna ianuarie echipele vor începe deja să lucreze la aceste modele. Acestea vor contribui la scopul Airspeeder ca, undeva în 2023, să poată organiza o competiție globală a mașinilor de curse zburătoare. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: