Miliardarul Bill Gates și omul din spatele Windows tocmai a lansat un avertisment alarmant, într-o conferință dedicată epidemiilor. Potrivit acestuia, o viitoare pandemie periculoasă pentru omenire ar putea avea un impact negativ uriaș, cu multe victime.

„Un subiect în privința căruia lumea nu este pregătită deloc este cel al pandemiilor. În cazul amenințărilor biologice nu avem încă acel sentiment al urgenței. Lumea trebuie să se pregătească pentru o eventuală pandemie, așa cum se pregătește de un război”, a declarat Bill Gates, susținând faptul că o eventuală pandemie ar putea ucide până la 30 de milioane de persoane în 6 luni.

Fundația condusă de el tocmai și-a asumat responsabilitatea de a investi 12 milioane de dolari în cercetările necesare pentru a găsi un vaccin împotriva gripei.

Bill Gates a mai avertizat în cadrul conferinței că o viitoare pandemie care ar putea pune în pericol viețile a milioane de oameni nu va fi ceva ce cunoaștem, ci va avea la bază un virus complet nou, notează Business Insider.

Sursă foto: Getty Images