Pamantul se va transforma intr-o planeta arida si fierbinte cum este Venus mult mai devreme decat banuiau la inceput oamenii de stiinta.

Soarele isi intensifica activitatea, iar planeta noastra incepe sa blocheze sau sa elimine mai multa energie decat primeste de la Soare.

Efectul de sera, care este tot mai puternic, va duce in timp la distrugerea planetei.

Soarele va fi tot mai stralucitor si cantitatea de radiatii trimisa spre noi tot mai mare, iar aceste radiatii vor fi retinute, din cauza efectului de sera.

Pamantul se va supraincalzi, oceanele vor fierbe, iar atmosfera Terrei se va umple de aburi incinsi, avertizeaza cercetatorii.

Vaporii de apa vor accentura si mai mult efectul de sera, iar in final planeta noastra va ajunge sa semene cu Venus.

Folosind un model cumputerizat, cercetatorii Tyler Robinson si Colin Goldblatt au aflat ca apa si dioxidul de carbon accentueaza efectul de sera.

Concluzia lor: atmosfera planetei noastre este mult mai fragila decat banuiau pana acum cercetatorii, iar "supraincalzirea" se va produce mai devreme decat fusese estimat.

Rezultatele pot fi extinse si pentru analizarea altor planete din afara sistemului nostru solar, despre care astronomii banuisera pana acum ca ar fi “locuibile”.