Obsevatorul din Mauna Kea, situat la 4.207 metri deasupra marii a surprins imagini inedite, prinse intr-un film de Sean Goebel.

Cerul de deasupra insulei Mauna Kea a fost martorul unui spectacol cu adevarat interesant, grupul de telescoape al observatorului situat la 4,207 de metri deasupra nivelului marii sursprinzand Calea Lactee intr-un mod nemaivazut pana acum. Cel mai mare observator din lume s-a folosit atat de lentilele gigant, cat si de lasere in cele patru nopti de observatie.

Keck, Gemini si Subaru, cele trei telescoape, folosesc laserul pentru a indeparta efectul de "ceata" al atmosferei Pamantului. Goebel, cel care a facut si un material video cu cele surprinse pe cerul senin, a "pandit" serile in care Luna are dimensiuni mici, iar telescoapele isi pot folosi laserele.

Mauna Kea, locul unde se afla observatorul, este unul unic pentru asemenea studii: atmosfera este foarte uscata, in timp ce proportia de nopti senine este una dintre cele mai mari din lume. Sean Goebel este cunoscut pentru realizarea de materiale video, in Yosemite Park si Death Valley, California, dar acesta i-a adus popularitatea la nivel global.

Iata materialul lui Sean Goebel:


Share articol: