Cunoscuta pentru proiectele sale inedite, compania Google a dat startul lui Calico: proiectul care ar urma sa mareasca speranta de viata. Pentru acest deziderat, gigantul american a intrat in parteneriat cu mai multi oameni de stiinta, printre acestia numaradu-se Arthur D. Levinson, fost CEO al companiei Genetech.

Larry Page a prezentat proiectul Calico declarand ca nu exista o problema mai mare pentru omenire decat cea a imbatranirii care vine odata cu foarte multe probleme. Chiar si Tim Cook, CEO Apple, a felicitat intentia Google, sustinand ca Levinson este omul cel mai potrivit pentru acest proiect.

Cofondatorul Google nu a dat detalii despre momentul in care Calico va incepe sa functioneze, dar multi spun ca este cel mai ambitios proiect al companiei. Nu cu multa vreme in urma, corporatia americana a demarat proiectul Google X prin care se doreste accesibilitatea internetului chiar si in zonele mai putin accesibile. Semnalul urmeaza sa fie emis de la bordul unor uriase baloane cu aer cald.