Arnold Barnett, profesor la Sloan School of Management din cadrul MIT, a folosit date statistice publice despre distanțarea socială și transmiterea noului coronavirus. Astfel, el a calculat care este riscul de contaminare în timpul unui zbor cu avionul.

El susține că, potrivit rezultatelor obținute, într-un avion unde sunt ocupate și locurile din mijlocul rândurilor, riscul de îmbolnăvire este dublu față de cazul în care aceste locuri sunt lăsate libere.

Concret, Barnett a calculat că riscul unui pasager de a se îmbolnăvi de COVID-19 la bordul unui avion plin este de 1 la 4.300.

În schimb, dacă locurile din mijloc nu sunt ocupate, atunci probabilitatea de contaminare a unei persoane este de numai 1 la 7.700, a declarat Barnett pentru publicația ZDnet.

Potrivit specialistului, 1 pasager din 430.000 care călătoresc la bordul unor avioane cu toate locurile vândute va muri din cauza noului coronavirus.

Poate să pară puțin, dar acest risc este de 79 de ori mai mare ca probabilitatea de a muri într-un accident de avion, care este de numai 1 la 34 de milioane.

Prin urmare, distanțarea socială este foarte importantă în timpul pandemiei și fiecare metru contează. Astfel, o distanță de 2 metri reduce la jumătate riscul de îmbolnăvire față de o distanță de 1 metru, iar o distanță de 3 metri înseamnă un risc redus la jumătate față de 2 metri.

Fiecare companie aeriană are propriile sale reguli de distanțare socială. Unele vând în continuare toate locurile din avion, în timp ce altele au decis să lase libere locurile din mijloc sau să vândă numai jumătate dintre acestea.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: