Specialiștii de la Universitatea din Illinois au realizat un studiu care presupune analizarea a 26 de modele climatice diferite în zonele urbane, la nivel mondial.

Astfel, ei au vrut să observe mai bine cum se va schimba clima în următorii ani. Concluzia la care au ajuns este alarmantă: dacă nu sunt reduse emisiile de carbon, vor avea loc tot mai multe fenomene meteo extreme (secetă sau inundații).

În plus, temperaturile medii vor crește cu 4,5 grade Celsius în orașe, iar asta înseamnă că în Marea Britanie se va ajunge regulat la peste 40 de grade Celsius, scrie Daily Mail.

Orașele și marile aglomerări urbane vor fi mai afectate, pentru că aici temperaturile sunt în mod normal mai ridicate decât în zonele rurale.

Prin urmare, aproape jumătate din populația globului ar avea de suferit. Mai mult, până în anul 2050, aproape 70% din populația planetei va locui în zone urbane.

Potrivit noului studiu, temperatura medie la nivel global va crește cu peste 1,9 grade Celsius chiar dacă se vor reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră.

Cercetarea a fost publicată în revista Nature Climate Change.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: