Rezultatul este 63.470.861.269 , iar Bhanu are nevoie de doar 26 de secunde pentru a rezolva precis operația matematică, așa că nu e de mirare că e cunoscut în India drept „cel mai rapid calculator uman din lume”. Potrivit Limca Book of Records, echivalentul Indian al Guiness World Records, mintea lui Bhanu procesează numerele la o viteză medie de zece ori mai rapidă decât creierul unui om obișnuit. Pe 15 august, Bhanu a devenit primul cetățean asiatic câștigător al Mental Calculation World Championship în cadrul Olimpiadei Sporturilor Minții de la Londra, fiind și primul non-european care a câștigat acest titlu în istoria evenimentului. 

Totul a pornit, însă, de la o întâmplare dramatică, în anul 2005. Bhanu, în vârstă de doar cinci ani, a căzut de pe scuterul verișorului său și a fost lovit de un camion, izbindu-se puternic cu lateralul capului de șosea și fracturându-și craniul. Băiatul a avut nevoie de 85 de copci și multiple operații, până când medicii l-au plasat în comă indusă, iar aceștia le-au spus părinților săi că ar putea avea probleme cognitive pe viață din cauza rănilor serioase la cap. Timp de un an, copilul a stat doar la pat. 

Apoi, în timpul perioadei de recuperare, Bhanu a început să joace șah și să rezolve puzzle-uri care să-i țină mintea antrenată, trecând până la urmă la probleme de matematică. De atunci, a evoluat constant și a început să câștige premiu după premiu la olimpiadele de profil, inclusiv la nivel international. Bhanu a fost comparat chiar și cu legendarul mathematician Indian Shakuntala Devi.

Tânărul spune că își dorește să contribuie la eradicarea „fobiei de matematică” și să le arate tuturor cât de frumoasă și de provocatoare poate fi această disciplină. 
_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: