Problemele adolescentilor vor fi studiate de un grup de oameni de stiinta britanici care vor cheltui peste 5,4 milioane de lire sterline pentru a gasi raspunsurile care sa-i ajute pe parinti sa inteleaga comportamentul copiilor lor. Cercetatorii vor studia scanarile a peste 300 de tineri, cu varste cuprinse intre 14 si 24 de ani.

Profesorul Ed Bullmore sustine ca legaturile din creier se schimba pe masura ce un adolescent se apropie de maturitate, schimbarile oferindu-le acestora abilitatea de a-si controla emotiile pentru a fi mai putin impulsivi. Schimbarea "materiei albe", considerata "legatura de comunicare" dintre celulele creierului, ofera individului posibilitatea de a evolua.

O cercetare anterioara arata ca o tanara are 183 de certuri cu mama si doar 157 cu tatal pe an. Aceeasi tanara tranteste usa de 164 de ori si plange din cauza baietilor de 123 de ori in 365 de zile. Pe de alta parte, cand ating varsta de 23 de ani, 67% dintre fete considera ca evolutia lor se datoreaza mamelor lor.